CLM – what is it good for?

Video

Har du också ställt dig frågan ”Men vad GÖR CLM egentligen?”. Här kommer svaret:

Annonser

Översätt texter med hjälp av mobilkameran

Video

”Google Translate” är nästan en synonym för ”taskig översättning av en text ”. Själva Appen däremot är ganska kul. Tänk dig själv att du står på Rödatorget och så undrar du vad den där skylten vid vaktburen egentligen betyder. Öppna Appen och fota. Resultatet blir troligtvis en engelska med en ganska bristfällig meningsbyggnad, men det går att förstå hjälpligt.

translate

Idag finns tyvärr inte svenska som språk i Appen.

Ladda hem Appen och prova:
För iOS här
För Android här

Titta på ett exempel här:

/BJÖRN

Hur kan man använda en pekskärm i sin undervisning?

Video

Video används på olika sätt i utbildningen på MSB. CLM är med och producerar innehåll till både grundutbildning och i olika projekt på MSB. För att minimera efterarbetet vid redigeringsbordet har vi införskaffat en pekskärm för videodemonstrationer/introduktioner till olika ämnen. Sedan tidigare har vi använt en s.k grönskärm eller ”greenscreen” för att kunna byta bakgrunder till den som spelas in, men en pekskärm gör det enklare.

I det här klippet visar vi både pekskärm och greenscreen och vi hoppas att ni ska få några idéer hur detta kan användas i våra kurser och utbildningar.

CLM önskar en trevlig sommar!

Video

I morgon arbetar flera av oss den sista dagen innan semestern. Vi på CLM vill passa på att önska alla våra kollegor en trevlig sommar! Det finns personal på plats även nästa vecka, men sedan blir det en paus i vår verksamhet fram till den 5 augusti.

Ett stort tack till Khaled som har hjälpt oss med denna och andra mera seriösa videoproduktioner under året!

Vi ses (förhoppningsvis med lite mera sol på näsan) i augusti!

En intro till Fronter framför greenscreen

Video

I CLM:s studio går det att spela in presentationer där vi kan visa ditt innehåll på ett annorlunda sätt. Den som filmas står framför en grön duk och vi kan byta ut bakgrunden efteråt mot bilder/film/animeringar etc. Khaled är duktig på att ljussätta och redigera!

Se en spellista där videon är indelad i kapitel här: http://tinyurl.com/fronter-msb-studio