Nya operativsystem på ingång

Eftersom operativsystemen har en så central del i vårt datoranvändande kan det vara en god idé att uppdatera sig på två av årets stora släpp – OS X El Capitan och Windows 10. Två system som, antagligen, kommer att finnas i en betydande mängd datorer innan årets slut. Åtminstone på den privata marknaden. I hemmen och bland studerande, exempelvis.

Under föregående veckas WWDC så presenterade Apple, som väntat, sitt nya operativsystem (OS X El Capitan). Inget överraskande i det, alltså – och Apple verkar spinna vidare på sin grund. Fokus vid presentationen låg, bland annat, på förbättringar av ”Spotlight”, ”Mail” och ”Anteckningar”. Och den skarpa versionen släpps i höst.

Hela Apple WWDC 2015:

Men Apple är inte ensam om att släppa nytt 2015 – även Microsoft gör det. Som nog många redan känner till lanseras nämligen Windows 10 inom kort. Och efter Windows 8 och 8.1 har Microsoft gjort en hel del förändringar. Bland de direkt märkbara finns till exempel en ny startmeny, ”Cortana” och nya webbläsaren ”Microsoft Edge”:

En kort presentation av Windows, från Windows Youtube-konto:

Så när sommarledigheten är över så kanske en skarp version av Windows 10 finns ute? Den 29 juli lanseras det i alla fall.

/ Viktor

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s