Brandman på distans

distans
Under våren har Robert Holmgren vid pedagogiska institutionen, Umeå universitet, publicerat sin avhandling, Brandmannautbildning på distans, en het fråga.

Robert har vi lärt känna på verksamhetsställena Revinge och Sandö, under perioden 2008 till 2012, då han gjort sina observationer och intervjuer med studerande och instruktörer vid SMO-utbildningarna.
Syftet med avhandlingen har främst varit att bidra med kunskaper inom området nätbaserad yrkesutbildning.
Avhandlingen handlar om de fem första åren, 2008-2012, med SMO:s nätbaserade distansutbildning. Den beskriver och analyserar bl.a. de utmaningar,
motsättningar och förändringar som uppstått i samband med att den nätbaserade distansutbildningen implementerats som en alternativ utbildningsform till campusbaserad utbildning.

I sin avhandling framhåller Robert vikten av att det inom yrkesutbildningar inte bara utvecklas en digital, utan även en organisatorisk och pedagogisk,
beredskap för att kunna stödja och utveckla ett nätbaserat yrkeslärande. För att förändringar av detta slag ska bli långsiktigt hållbara och möjliga att integrera i yrkesutbildningar med omfattande inslag av färdighetsträning, är det nödvändigt att utbildningsinsatser och pedagogiska stödfunktioner präglas av långsiktighet avseende både strategier och genomförande.

Läs Roberts hela avhandlingen här.

/HÅKAN N

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s