CLM på Skydd 2014

livespel_skydd

På Stockholmsmässan i Älvsjö pågår Skydd 2014. CLM har varit delaktiga i ett FFI-projekt (Fordonsstrategisk forskning och innovation, Vinnova) som börjar lida mot sitt slut. CLM:s uppgift är att skapa en kunskapsöversikt, tillgänglig för alla på nätet.

Projektet Räddningskedjan har ägnat sig åt tester på e-fordon ur ett räddningstjänstperspektiv. Vad ska man tänka på när man kommer till en trafikskadehändelse med e-fordon (el-, elhybridbilar)? Resultatet av tester med batterier, släckmedel, eventuella gaser etc. tillsammans med en grundlig omvärldsbevakning av vad andra i världen kommit fram till, ska sammanfattas i ett material som ska finnas tillgängligt på nätet. En sorts kunskapsöversikt med inriktning på räddning ur e-fordon. På Skydd 2014 visar deltagarna i projektet vilka risker som finns och pekar också på en del myter som florerat sedan e-fordon började göra sitt inträde på bilmarknaden i Sverige.

Det nätbaserade materialet i kunskapsöversikten ska stötas och blötas av en referensgrupp från räddningstjänsten och kommer att finnas tillgängligt för alla från 2015.

Mer information finns på www.msb.se/raddningskedjan

Skydd_2014 Räddningskedjan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s