Träna upp ditt minne

Hittade en intressant artikel i tidningen Publikt. Kanske beror det på att jag ibland minne1känner att jag drabbats av någon form av ”alzheimer light”. Är nog fler än jag som känner så ibland. I artikeln påpekar Pontus Wasling, hjärnforskare och neurolog och Mattias Ribbing, pedagog, bland annat att det är klokt att ta en längre paus från datorn och mobilen varje dag. Hjärnan behöver få arbeta fritt utan störningsmoment ibland.
– Google är fantastiskt, men genom att googla fram information får du ingen kunskap som fäster i minnet. Du måste arbeta med materialet och analysera det för att få djupare insikter, säger Mattias Ribbing.

Tips för att förbättra minnet

■ Öva din koncentration. Fokusera på en sak i taget. Då kan du hamna i flow.

■ Stäng av datorn och telefonen en stund varje dag. Träna dig i att vara i nuet.

■ Försök se det du läser, ser och hör som bilder. Skapa visuella associationer. Det kan handla om namn, siffror, lösenord eller helt andra saker.

Läs hela artikeln här

/Håkan L

Annonser

One thought on “Träna upp ditt minne

  1. Ibland kan jag bli lite less på allt snack om ”mindfullness” men jag tror absolut att det finns en poäng här. När typ all information finns i ens byxficka så anstränger man sig inte lika mycket att memorera viktiga saker. Ta en sån simpel sak som telefonnummer hur många nr kan du utantill idag jämfört med innan mobilens totala genomslag?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s