Framtiden, när kommer den?

Man hör rätt ofta folk säga ”den nya tekniken”, vi måste använda ”den nya tekniken” i utbildningen. Men det man egentligen menar är ”den rätt så gamla tekniken”. Lärplattformar, e-mötesverktyg, appar till iPad och androidenheter etc. Rätt gammalt redan. Den nya tekniken handlar nu t ex om enheter som inte ser ut som dataskärmar, surfplattor eller smarttelefoner. De kan se ut hur som helst. När du går in på toa på morgonen kan du kolla fejjan eller dina jobbmejl i direkt i badrumsspegeln. Eller varför inte i ett armband eller som Google Glas, som ser ut som ganska coola ovanför-ögonen-brillor. Framtiden har varit här ett tag redan. Hur kan man använda nästa generations verktyg i lärandeprocessen?

Annonser

2 thoughts on “Framtiden, när kommer den?

  1. Det låter fantastiskt spännande med alla dessa tekniska lösningar! Men behövs det inte WiFI då? Det går ju knappt att ringa från den här ön.

    Med vänlig hälsning
    Sune Fankvist

    Tel: 010-240 22 56

  2. 🙂 ligger något i den kommentaren! Har vi hängt med när det gäller nätutbyggnad? Där ligger vi utan tvekan ganska långt efter. Det är ju det jag säger, framtiden, när når den oss?
    /Helena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s