Skorstensfejare på distans – en tveklös framgång

sotarcollageSkorstensfejarutbildningens första grundkurs på distans gick i mål i januari. För en tid sedan inkom målfoto i form av resultaten från den studerandeenkät som utgick till kursdeltagarna i slutet av utbildningen. Den första distansutbildningen till skorstensfejare blev tveklöst en framgång.

I enkäten har de studerande uttryckt att de är mycket nöjda med utbildningen. Särskilda lovord har utdelats kring det pedagogiska upplägget, lärarnas insatser och det faktum att det nu finns en distansutbildning till skorstensfejare.

Vid utvecklingen av distansutbildningen lades särskilt vikt vid att hålla en röd tråd genom kurserna. Utbildningen skulle vara rolig, omväxlande och det skulle finnas generöst med utrymme för återkoppling och förtydliganden. Tillgänglighet var ett av nyckelorden.

– På den tekniska sidan har utbildningsplattform och kommunikationsverktyg fungerat väl, visserligen med några smärre störningar under utbildningen, men inte mer än man kan förvänta sig och utan att sabotera några viktiga delar, säger Tommy Ståhl, lärare på Skorstensfejarutbildningen.

Utifrån de samtal som skorstensfejarutbildningen haft med LIA-handledare på de sotningsverksamheter där de studerande gjort sin praktik, så kan man dra slutsatsen att de distansstuderande gjort minst lika bra ifrån sig på LIA som de som genomför hela utbildningen på plats i Rosersberg.

Yvonne Näsman, enhetschef Övrig Utbildning MSB Sandö, sammanfattar:
– Det är mycket glädjande att grundutbildningen på distans upplevdes så positivt av de studerande och det ger oss ytterligare energi och inspiration att fortsätta med utvecklingsarbetet med vidareutbildningen till skorstensfejartekniker på distans.
– Att personalen i Rosersberg och IT-pedagogerna på Sandö lyckades så väl i sitt samarbete i utvecklingen av grundutbildningen på distans bådar gott inför kommande utmaningar.

Gästbloggare: Andreas Nilsson, lärare skorstensfejarutbildningen
andreas n
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s