Fartygsbrandsläckning i hamn

Onsdag-torsdag (23-24/1) satt vi några MSB-are i Stockholm och planerade för en kurs i fartygsbrandsläckning i hamn för räddningstjänstpersonal. CLM deltar för att hjälpa till med produktionen på lärplattformen Fronter. Kursen som kommer att vara uppdelad i 2 st avsnitt består av ett distansavsnitt med olika ämnen allt från regelverk till fartygstyper där de studerande ställs inför uppgifter som knyter an just till agerande vid en insats. Vad behöver jag känna till som insatsledare, vilka specifika risker finns, hur kan fartyget vara lastat, etc. Det andra avsnittet är en närträff där planen är att denna ska bedrivas på ett fartyg för att få en bättre och tydligare bild av hur det ser ut på fartyg och hur säkerheten och räddningstjänsten är organiserad på ett fartyg.

Denna kursplanering verkar som den kom lite för sent för samtidigt som vi sitter och planerar så inträffar en brand ombord på passagerarfärjan Stena Nauticas bildäck tidigt på morgonen den 24/1. Som tur var blev det inga personskador enligt artikeln på Ekot.
se artikel här: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5419708

Jag tror insatspersonalen skulle kunna haft nytta av denna kurs som vi nu planerar. Preliminär kursstart är sent i oktober.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s