CLM på Fronterkonferens i Göteborg

Delar av CLM deltog under torsdag och fredag (11-12/10) på Fronterkonferens i Göteborg*.

Programmet var fullt med föreläsningar och information samt inte minst trevlig samvaro. Det vi saknade var en nivåanpassning av föreläsningarna eftersom det visade sig att en del vände sig till målgrupper som var nybörjare och ganska nyligen skaffat systemet. Ett annat spår som jag skulle önskat var ett rent administrationsspår, där Fronteradministratörer kunde ”bolla” tankar och funderingar.
Ett intressant tema i konferensen var uppgraderingen till Y12 som vi släpper på nu under hösten. De största nyheterna i den är verktyget ”Prov” som fått en rejäl ansiktslyftning och förhoppningsvis kommer att underlätta för användare. Inlämningsverktyget står näst på tur och får samma uppbyggnad.
www.fronter.se har också fått ett nytt utseende och förbättringar. Du hittar nu längst ner på startsidan en länk till ”tips och tricks” som är ett forum vars syfte är att Dela, Motivera och Inspirera. Forumet är idag ganska ”magert”, men förhoppningsvis kommer det att fyllas på med bra tips och tricks efter hand både från oss och alla andra användare.
Ett annat tips jag vill ge som presenterades är websidan http://webfronter.com/videoer/sarepta/ Detta är en sida på norska men det mesta tror jag ändå vi förstår. Här är innehållet nivåanpassat i färger grön/röd/svart. En del av materialet är inte alls användbart för vår verksamhet, men mycket är matnyttig information/handledning som vi användare har stor glädje av.
Fronter kommer under nästa år att tillhandahålla mallar som gör våra presentationssidor enklare att arbeta med. Redan idag använder vi mallar på SMO, RI och RL. Skillnaden under 2012 blir att vi kan använda det grafiska stödet från Fronter.

* Under Räddningsverkstiden kallade vi Fronter för ”Cursnet”, men numera använder vi också namnet ”Fronter”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s